Chokolademuffins – ren forkælelse
Har du fødselsdag, er det chokoladens dag (13/9), eller vil du bare forkæle dine klasse- eller studiekammerater og mærke popularitetens sus, så prøv med chokolademuffins. Chokolademuffins er ikke vanvittigt svære at lave, tager ikke specielt lang tid, og så er de nemme at dele ud.
Tiden står stille, når du tager en bid af en svampet, sødmefyldt chokolademuffins, som smelter i munden på dig og efterlader en smag af ren forkælelse. Og så er der noget med, at de er sunde. Er de ikke? Nå, nej, måske ikke, men de er gode for dit humør og din tilfredshedsfølelse.

Chokolademuffins til hele holdet
Skal du lave chokolademuffins til hele holdet, så burde denne opskrift række. Du får nemlig 20 muffins ud af dejen – (+/-) afhængig af størrelsen på muffinsformene.
Det skal du bruge til 20 chokolademuffins
- 2 æg
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 5 dl mælk
- 1¾ dl olie
- 500 g mel
- 8 spsk. kakaopulver – det uden sukker
- 3 tsk. bagepulver
- 1½ tsk. natron
- ½ tsk. fint salt
- 200 g sukker
- 150 g chokoladeknapper
- 20 muffinsforme
Sådan laver du chokolademuffins
- Start med at tænde ovnen på 170° C varmluft eller 190° C almindelig ovn.
- Pisk herefter æg, vaniljeekstrakt og mælk sammen, tilsæt olien, og rør det omhyggeligt sammen.
- Sigt nu mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen, tilsæt sukker og chokoladeknapper, bland det med æggeblandingen, og rør det godt sammen – brug evt. røremaskinen, hvis I har sådan en, med spaden sat på, ikke piskeriset.
- Nu er det tid til at fordele den allerede velsmagende dej i muffinsformene og sætte dem i ovnen, hvor de skal bage i 20-25 minutter, til de er gennembagte.
Tips og gode råd til chokolademuffins
# 1: Hvis du stikker en kødnål eller lignende ned i midten af en de bagte muffins, må der ikke hænge ”rå” dej ved, når du trækker den op. Gør der det, skal muffinene bage lidt længere tid.
# 2: Åbn aldrig ovndøren, før dine muffins har bagt minimum 20 minutter, for så risikerer du, at de falder sammen.
# 3: Det er nemmest at bruge muffinsforme af silikone eller en muffinbageplade af metal, som du forer med muffinsforme af papir. Muffinsforme af papir er ikke nemme at styre alene, og muffinbagepladen af metal er ikke nem at få muffinene ud af.
# 4: Smelt mørk chokolade, og hæld den over de færdigbagte chokolademuffins, og lad det størkne, det gør muffinene endnu mere lækre.
Serveringsforslag
Chokolademuffinene smager fint, som de er, og det er absolut også den nemmeste måde at servere dem på, hvis du skal have dem med dig og dele dem rundt.
Vil du derimod servere for din familie eller dine veninder derhjemme, så smager de altså også fantastisk lune sammen med en kugle is – vanilje eller sorbet f.eks.
Kan chokolademuffins fryses?
Får du lavet for mange muffins – hvis det overhovedet kan lade sig gøre – eller vil du lave dem i god tid, så lægger du dem bare i fryseren i en pose eller bøtte egnet til fødevarer. De kan holde i op til 3 måneder.