Nachos – tid til caféhygge?

Er der noget mere hyggeligt end at hænge ud med veninderne på en café og dele en portion nachos efter shoppeturen – hvis I altså har råd. En enkelt portion nachos koster tit lige omkring en hundredlap – lidt over eller lidt under. Så hvorfor ikke lave et hyggeligt ”caféhjørne” på værelset og spise lækre, hjemmelavede nachos – lige så mange i har lyst til.

For ca. 1/3 af caféprisen kan du selv lave nachos, og så vil der endda være både jalapenos og ost tilovers til næste gang, I skal caféhygge.

Saml alle husets puder og tæpper på dit værelse, læg dem evt., så i kan bruge din sovesofa til ryglæn. Og så er det ellers bare ud i køkkenet og i gang med nachostilberedningen, så I hurtigst muligt kan komme ind og smide jer i puderne og råhygge.

Hvordan laver man nachos?

Den opskrift du får her, er den traditionelle. Den ældgamle, som faktisk stadig er den, som serveres rundt om på caféerne med nogle få ændringer. Nachos er nemlig … ja, hvor gammel tror du nachosopskriften er? Den er fra 1943!

For at lave nachos skal du købe

  • Tortillachips – ganske almindelige tortillachips ikke noget med chili- eller ostesmag
  • Revet cheddarost – du kan også købe et stykke og selv rive. Det holder bedre og er billigere i længden, hvis I tit vil lave nachos
  • Syltede jalapenos – du kan bruge milde chilipebre i stedet, hvis I ikke kan lide det for stærkt

Jeg vil anbefale ca. 100 g tortillachips pr. person og 100 g cheddarost pr. person – jalapenoerne er lidt en smagssag.

Sådan laver du nachos

  1. Varm ovnen op til 200° C varmluft.
  2. Kom tortillachipsene på et stort ovnfast fad, imens ovnen bliver varm nok. De må ikke ligge i et for tykt lag. Drys cheddarost over – så meget som I kan lide. Sæt fadet i ovnen, og lad det stå, til osten er smeltet – sådan ca. 5-6 minutter.
  3. Tag fadet ud af ovnen, og kom så mange syltede jalapenos på, som I har lyst til.

Så er det bare om at dykke til fadet. Du kan selvfølgelig også fordele chipsene på et antal tallerkener (så mange som I er), hvis I ikke vil spise af samme fad.

Hvad spiser man til nachos?

Til nachos kan du servere guacamole, hvidløgsdressing – eller en anden hvid dressing – og chilisauce – stærk eller sød eller begge dele, så der er noget for enhver smag. Alt sammen kan købes færdiglavet.

Nachos med kylling

Skal det mætte lidt mere, kan du stege kyllingestrimler på en pande i lidt olie – de skal have sådan ca. 7-10 minutter – blande dem mellem tortillachipsene, fordele revet cheddarost på, og først da komme fadet eller tallerkenerne i ovnen.

Den opskrift er der mange caféer, der bruger, og så sælger de retten som en frokost- eller en let middagsret, hvilket får prisen til at ryge 10-20 kr. i vejret.

Køb evt. en lime, som du skærer i både, så dine veninder selv kan presse sur saft over, hvis de føler for det.